Cembrit - verdt å vite

Tømrerens råd

Valg av tømrer

I forbindelse med en ny fasade eller et renoveringsprosjekt er det også bruk for fagfolk. Den professjonelle håndverkeren kan både gi gode råd og sikre korrekt utførelse av arbeidet.

Det kan være lurt å innhente tilbud fra flere håndverkere tidlig i byggeprosjektet. Slik har du mulighet til å sammenligne håndverkerenes tilbud, og vurdere priser, avtaler og vilkår, tidsplaner og lignende. Som byggherre har du nå mulighet til å avgjøre selv, utifra hvilke kriterier som er viktig for deg.

Det er i tillegg lurt å innhente referanser ffra håndverkeren på tidligere utførte oppgaver og se på andre kunders erfaringer og oppfatninger. Ofte kan håndverkerens generelle omdømme være en pekepinn på om de utfører jobben til forventet kvalitet, avtalt pris og innenfor de tidsrammene som er satt. Det kan virkelig lønne seg å bruke tid på å finne den rette håndverkeren.

Et godt råd er å bruke en del av den planlagte byggesummen til rådgivning. Få help av en byggerådgiver med å få laget en detaljert avtale - det kan lønne seg på sikt.

Gode råd fra produktsjef Terje Langfeldt:

  • Velg montasjefirma du har tillit til.
  • Pass på at avtalegrunnlaget er i orden før prosjektet settes i gang.
  • Hold oppstartsmøter for monteringsdetaljer før prosjektet igangsettes.