Cembrit - verdt å vite

Mugg, sopp og råte

Dessverre er mugg, sopp og råte et altfor vanlig problem i norske hjem. 

Årsaken kan ofte være mangel på kunnskap om materialvalg, materialenes egenskaper og riktig bruk av ulike materialer. Feil bruk av materialer kan føre til skader i form av fukt, som i verste fall kan utvikle seg til muggvekst og dårlig inneklima.

Mugg kan være farlig for helsen og knyttes ofte til en rekke symptomer som hodepine, tretthet, kvalme, samt irritasjon i øyne, nese og hals.

Før du velger materialer er det viktig at du undersøker hvilke produkter som er best egnet for ditt prosjekt. På denne måten sørger du for den sunneste løsningen for ditt bygg.

Hvordan kan jeg sikre meg?

Før byggeprosjektet igangsettes bør du alliere deg med en professjonell håndverker, som både kan sikre deg en god beskrivelse av oppgaven, men også sette de riktige materialene sammen.

Det finnes produkter på markedet, som kan holde fukt ute av et bygg både mens byggeprosessen pågår, og når det står ferdig. Cembrits produkter beskytter konstruktion mot fukt og reduserer dermed risikoen for soppvekst og muggdannelser markant. Pass på at du får produktene som passer ditt bygg best.

Fibersement er svært motstandsdyktig mot mugg, sopp og råte, da det ikke vil kunne danne grobund i produktet.

Les mer om fibersement her