Cembrit - verdt å vite

Arkitektens råd

Når man står overfor en ny fasade eller et renoveringsprosjekt, er det en god idé å samarbeide med en arkitekt allerede tidligt i prosessen. Det er veldig mye å tenke på i en byggeprosess, alt fra planlegging, materialvalg, brannsikkerhet, vedlikehold og montering.

Arkitekten starter med å høre på kundens behov, studere deres forslag og hvilke krav som er stilt iforhold til økonomi, innredning, materialer osv. Du får svar på om dine tanker og drømmer om byggeprosjektet er gjennomførbart og realistisk i forhold til reguleringer, konstruksjonsbegrensninger, estetikk, bærekraft og mye, mye mer. 

I tillegg til å utvikle kreative ideer for ditt prosjekt kan arkitekten også hjelpe til når det skal forhandles med entreprenører eller håndverkere, og følge med på selve byggeprosessen.

Gode råd fra arkitekt Gerald Maxilian Bliem i Cembrit AS:

Arkitekter har mange sentrale oppgaver, men en av de viktigste er å være din personlige rådviger og balansekunstner når det bygges. En arkitekt er drillet til å finne de beste løsninger i møte med tomten din, proposjoner, funksjonalitet og romprogram, lysforhold, siktlinjer, samt materialvalg og budsjett. Le Corbusier sa, a house is a machine for living in, og det er arkitekten som skaper denne maskinen for deg. Arkitekter er likevel forskjellige i formspråk og strek. Mitt tips er derfor å bruke litt tid på å finne den rette arkitekten ved å undersøke arkitektenmes hjemmesider og følge med på trender og nyheter gjennom arkitekturmagasiner og digitale medier.