BØLGEPLATER

Cembrit W146-8 Takplate

Egner seg spesielt godt til store takflater og brukes derfor ofte på for eksempel landbruksbygg.

Farger og mål

Cembrit Bølgeplate W146-8 Ubehandlet

Valgt farge: Sementgrå

Produktprøve: Sementgrå

Sementgrå
Fargene av Cembrits produkter vist på denne nettsiden vil avvike fra de reelle produktfargene. Kontakt oss gjerne for å se eller motta produktprøver.
Farge Tykkelse Bredde Lengde Brannklasse
Sementgrå 6 mm 1086 mm 1180 mm A2-s1,d0
Sementgrå 6 mm 1086 mm 1180 mm A2-s1,d0

Cembrit Bølgeplate W146-8 Ubehandlet

Cembrit bølgeprofil W146-8 er spesielt egnet for store takflater og brukes derfor ofte på landbruks- og industribygninger. Profilen passer både til tradisjonelle tak og et mer uttrykksfullt og moderne design.

Fibersementplatene har svært lavt behov for vedlikehold og er ubrennbare og sterke.

 

Bølgeplatene er ubehandlet, de monteres raskt og enkelt med eller uten undertak, i minst 14 ° takhelling. Disse fordelene kombinert gjør dette taktekkingproduktet veldig kostnadseffektivt. Bølgeplater til tak leveres ubehandlet sementgrå.

Bølgeplatene til tak og fasade er produsert i de samme profilene, men takplatene er hjørnekuttet og hullet for å takle overlappingen på taket og gjøre monteringen enkel. Husk dette når du bestiller.

Produktets egenskaper:
UBRENNBAR
SLITESTERK
STØYREDUSERENDE
BÆREKRAFTIG
DIFFUSJONSÅPEN

Tekniske egenskaper

Referanser

Cembrit Bølgeplate W146-8 Ubehandlet

Valgt farge: Sementgrå

Montering

Cembrit Bølgeplate W146-8 Ubehandlet

Slik monterer du

Start lektingen ved takskjegget. Avstanden mellom lektene skal være 1130 mm.

Med undertak

Lekting på undertak, støttelekt 22x48mm c 600 og bærelekt 48x73 mm c 1070 med styrkeklasse C18. Monteres alltid med Cembrit takforklossi møne og takfot. Hvis du har et undertak, trenger du ikke Cembrit skumstrimler mellom platene.

Uten undertak

Lekting uten undertak gjøres på stående bærelekter 48x73mm med c 1070 mm. For å oppnå et tett tak kreves det Cembrit skumstrimler i overlappet mellom platene.

For å sikre seg et tett tak festes Cembrit skrumstrimler mellom platenes horisontale overlapping. For hjørneskjøter tar man et stykke ekstra Cembrit skumstrimler og setter det sammen i en «løkke» og legger det mellom hjørneforbindelsene. I utsatte deler kan Cembrit skumstrimler også monteres i loddrett overlapping av platene. Platene festes med 2 skruer i hver plate. I kantsonen kreves det 3 skruer per plate.

Start monteringen forsiktig og vinkelrett på støttelekten ved utskjæringen. Platene monteres fra bunn og opp til mønet, rad for rad fra venstre monteringsretning til høyre.

Vinkelmøner leveres med ulike takvinkler 15°-45° og bredden er 1200 mm (dekkbredde 1090 mm)

Takskruen strammes lett ved montering. OBS! Skruen må ikke strammes for hardt. Hvert møne festes med 4 skruer.