19. april 2021

”Vi ønsket å skape et rolig miljø midt i støyen”

Løsningen svært aktuell i fortettingstiden

Sentralt i Göteborg, har Peab fullført 322 leiligheter i porselenfabrikk-området. Åtte bygninger er bygget i forbindelse med det nye høyhuset i Fajansen-distriktet, og den siste fasen av innflyttingen var i 2013.

Husfasadene er kledd med hvit gjennomfarget og akrylmalt fibersement fra Cembrit, bortsett fra stien der fasadene er kledd med lydisolerende murstein.

- Vi valgte fibersement fordi den varer lenge uten vedlikehold, er klimabestandig og rimelig. Samtidig er det et spennende materiale som kan brukes på forskjellige måter for å skape forskjellige uttrykk. Det er enkelt å tilpasse på stedet og er tilgjengelig i mange forskjellige farger, sier arkitekt Jan Åkerblad i Arkitektbyrået Design.

For porselensfabrikken ble det imidlertid valgt en uniform hvit fasade. Husene er forbundet med store glassflater med balkonger bak.

- Vi ønsket å skape et rolig miljø midt i bråket. Lydskjermen i brun murstein og glassdekselet gjør det til et lyddempet miljø og passer godt med den nøytrale hvite Cembrit-fasaden. Beboerne har balkongene sine bak det gjennomsiktige glasset, sier Jan Åkerblad.