05. mai 2022

Ubrennbar og vedlikeholdsfri fasade

Artikkel i proffmagasin

Cembrits fibersementprodukter har en unik kombinasjon av designmuligheter, motstandskraft og imponerende styrke, som med sine ubrennbare egenskaper er ideelt til fasader i norsk klima.

 

Her ser du en fantastisk kombinasjon av Cembrit Transparent fasadeplater av fibersement (de hvite), sammen med Cembrit Plank med trestruktur (den grå planken).

I takt med at byene vokser og utvikler seg, og befolkningstettheten stiger, økes viktigheten av brannsikkerhet og sikring mot brannspredning. Med så mange nye bygg og renoveringer er det mange fordeler ved å velge byggematerialer som sikrer bygg og menneskeliv best mulig, hvis det utenkelige skulle skje.

Ubrennbart byggemateriale

For å sikre bygg mot brann er det viktig ikke å gå på kompromiss med brannbeskyttelse. Fibersementprodukter fra Cembrit er velegnede til brannsikring, da fibersement er et ubrennbart materiale. Alle Cembrits fasadeprodukter har brannklasse A2-s1, d0, som betyr at produktene er spesielt velegnet til brannsikring av bygg. Ved bruk av ubrennbare byggematerialer er man med på å velge holdbare løsninger som ivaretar både menneskeliv og eiendeler. Hvis en brann oppstår, avhenger skadene av materialenes evne til å minimere brannens omfang. Fordelen ved ubrennbare fibersementprodukter, er at de er vedlikeholdsfrie og ubrennbare i hele sin levetid.

Fleksibilitet i byggeprosjektet

Cembrits fasader av fibersement er et solid byggemateriale til alle typer utendørs og innendørs veggkledning. Egenskapene til fibersementplater og fibersementplank gir arkitekter og designere utallige muligheter, uansett om de monteres loddrett, vannrett eller på skrå. Fasadeplater gir mange designmuligheter – de kan monteres enten med åpne vannrette fuger, eller med profiler mellom platene, noe som gir fasaden forskjellige uttrykk. Cembrits fibersementprodukter er velegnet til design- og konstruksjonsprosjekter hvor estetikk kombineres med ubrennbarhet, robusthet og vedlikeholdsfrihet. Det er også mange muligheter for å skape et moderne og individuelt uttrykk til ditt prosjekt ved å kombinere fibersement med andre typer byggematerialer.

Fibersement planker

Vær også klar over at Cembrit leverer fibersementplanker med og uten trestruktur i brannklasse A2-S1, d0. Dette er et ypperlig alternativ til tradisjonell trekledning, samt at det er ubrennbart og vedlikeholdsfritt. Cembrit Plank leveres ferdig malt for enkel montering.

Ventilert fasade

Cembrits fasadeplater egner seg perfekt til ventilerte fasader. Den ventilerte fasadekonstruksjonen bidrar til å minimere temperatursvingninger og transporterer fukt vekk fra fasaden/klimaskallet. Sol og varme ventileres vekk fra fasaden og isolasjonen bak fasadeplatene minsker varmetap ved lave temperaturer. Den naturlige luftgjennomgangen i konstruksjonen minimerer risikoen for kondensering.

Hos Cembrit møter du folk med lang erfaring og mye kunnskap

Fibersement er vedlikeholdsfritt

Fibersementens suverene egenskaper betyr at produktene kan motstå det norske klimaets harde værpåvirkninger. Fibersementens motstandskraft mot vær og vind, samt dets permanente høye pH-verdi gjør at materialet oppnår en effektiv og preventiv effekt mot mugg, sopp og råte. Cembrits fasadeplater trenger ingen form for vedlikehold i hele produktets levetid. Fibersementens evne til å motstå angrep fra mugg, sopp og råte gir også store gevinster for inneklimaet. Moderne bygg blir bedre og bedre isolert, og det øker risikoen for fuktansamling som kan føre til helseskadelig sopp og mugg. En ventilert fasade med f.eks. fibersement tillater bygget å puste, slik at fukten kan slippe ut. Derfor er fibersement med på å sikre et godt inneklima.

Bærekraftige bygg

Miljøet og den grønne tankegang vinner stadig større innpass i vårt samfunn, og det blir stadig gjort mer for å gjøre byggeprosjekter miljøvennlige og energibesparende. Bærekraftige bygg handler om å skape de beste rammene for menneskene som skal bruke byggene – både på det miljømessige, praktiske, sosiale og økonomiske nivå. Når du velger et Cembrit-produkt, bidrar det på svært mange områder til den samlede bæredyktigheten i ditt byggeprosjekt. Våre fibersementprodukter er uorganiske byggematerialer og er laget av naturmaterialer, produsert under miljøvennlige forhold og med fokus på minimering av ressursbruk i både produksjon og bruk. All sement og mineralsk filler til Cembrits produkter utvinnes lokalt og leveres direkte til Cembrits fabrikker. Dermed bidrar vi til lokalsamfunnet og sparer store mengder CO2-utslipp ved mindre transport av råvarer. I tillegg transporteres mesteparten av materialene på tog.