play_video

Se video

Fra mareritt til boligdrøm

Heidi, Duy og deres sønn Jacob hadde flyttet inn i deres drømmehus: et arkitekttegnet trehus med trelameller. Men det gikk ikke lang tid før drømmen begynte å ligne et mareritt, for det viste seg å være sopp i huset. De fjernet soppen, men den kom tilbake og viste seg å være i alt av treverket. En lokal tømrer, som har erfaring med Cembrit produkter, anbefalte familien å bruke fasadeplater av fibersement, som er uorganiske og ekstremt motstandsdyktige overfor mugg, sopp og råte Det fikk paret til å en tur for å se på noen referanseprosjekter med Cembrit fasadeplater. De var solgt fra første øyekast. Heidi og Duy valgte deretter å bytte ut alt treverket med fibersement, og en skuffende start som boligeiere forvandlet seg til den drømmen det skulle ha vært fra starten av.

 
 
  ’Den nye fasaden får mange komplimenter fra naboer og besøkende, og noen stopper til og med opp og tar bilder av det mørke stilrene og flotte huset.’ forteller Heidi.

Vedlikeholdsfri eleganse

For å bli kvitt sopp og råte fjernet tømreren først alt treverket på huset, og satt deretter opp de slitesterke og fargebestandige fibersementplatene Cembrit Solid. Heidi og Duy forteller at ettersom familien selv hadde problemer med å forestille seg hvordan en fibersementløsning ville ta seg ut på deres hus, så var også naboene skeptiske til prosjektet. Det ferdige resultatet satte raskt en stopper for all skepsisen – både hos naboer og familien selv. Spesielt Heidi er veldig fornøyd med husets uttrykk , som fremstår som stilrent. Det er blant annet takket være deres valg av den gjennomfargede Cembrit Solid, som har en dyp mørk farge og en ensartet overflate med et eksklusivt uttrykk.

 
 

Renoveringen omfattet:

Fjerning av alt treverk
 
Ny fasadekonstruksjon med Cembrit Solid S191 fasadeplater av fibersement
 
Ny terrasse

Ønsker du å lese mer om Cembrit Solid gjennomfargede og akrylmalte fasadeplater av fibersement?

Kontakt din Cembrit Mester og bliv inspireret.