Prosjektinformajson - Handel og næring

ÅBEN Ølbar i Aarhus, Danmark

Fantastisk ølbar i Aarhus med sjarn i kranene

Fakta

Land: Denmark
År: 2019
Arkitekt: ATM Design
Fotograf Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt

Rapport

Sjarm og atmotfære i kranene

Aarhus har fått en fantastisk og sjarmerende ølbar med særpreg. 

Stedet heter ÅBEN, og her serveres først og fremmest bryggeriet ÅBENs eget øl, men også cider og kombucha. Bryggeriet ble grunnlagt i 2017 i Kolding i Danmark og ble kåret til årets mikrobryggeri i 2019.

ÅBEN skal forstås bogstavelig som åpen overfor ny ølproduksjon, nye mennesker, nytt samarbeid. Når man finner ÅBEN i Rosensgade, står døren åpen, og man føler seg virkelig velkommen.

Innretningen reflekterer stedets identitet. Her skal man møtes, kose seg og nyte godt øl sammen. Rommets design og elementer stråler av kvalitet og omtanke, akkuratt som øllets høye standard. Det er mange typer møbler og overflater, men alt henger elegant sammen i en helhet med fokus på naturen og det taktile.

Troldtekt akustikplater i fargen lys natur er valgt til himlingene, og de skaper den varme stemningen og gir en perfekt form som samler rommet.

Naturens materialer

ÅBEN er et sted som innbyr til å slappe av. Visuelt er øllet plassert i bakbrunn, men tappes frisk fra en rad med 24 kraner. Direkte levert avkjølet fra bryggeriet i Kolding, som om det var fersk melk. Innredningen har også fine referanser til korn og blomster og andre ingredienser som inngår i øllets prosuksjon.

En del av de store fordelene til ÅBEN ølbar er en behagelig akustikk, som er viktig for den gode stemningen. Troldtekt bidrar til en god akustikk i baren, men også i lokalet i underetasjen, hvor en større flokk kan være samlet.