20.000m2 BÆREKRAFTIGE VINDSPERREPLATER TIL CARLSBERG BYEN I KØBENHAVN

Cembrit har levert 20.000 m2 vindsperre til Carlsberg Byen i København. Windstopper skal sikre konstruksjonen av det 100 meter høye Bohrs Tårn og er samtidig et bærekraftig bidrag til den nye bydelen som har mål om å bli CO2-nøytral.

Bærekraftige løsninger. Det er kravene til bygget i Carlsberg Byen, som i løpet av de neste 15 årene skal gjøre Carlsberg-hovedkvartalet i Valby til en ny del av Vesterbro. Som et bærekraftig element til den 30 etasjer høye lager-og boligbygningen Bohrs Tårn, har Cembrit levert 20.000 m2 vindsperre i det miljøvennlige materialet fibersement:

Det er Cembrits vindsperre Windstopper Extreme, som blir brukt til bygget i Carlsberg Byen. Den robuste vindsperren brukes bl.a. til de tre store, såkalte ”broene”, som binder den fredede bryggeribygningen pg De Hengende Hager sammen med lagerbygningen. Både konstruksjonen med de fritthengende broene og ikke minst høyden på bygningen stiller ekstra store krav til vindsperre-platen, fordi den skal være i stand til at klare voldsom vind.

Cembrit-platene fungerer i en to-trinnsløsning både som regn- og vindskjerm på fasadene, som ytterst er kledd med 0,8 mm tykke perforerte bronsje-anodiserte trapezplater i aluminium.

 

Sort skjerm som estetisk element

De arkitektoniske bestemmelser har hatt betydning for valget av Windstopper Extreme, det har spilt en funksjonell samt estetisk rolle i byggingen av det spektakulære boligtårnet.

Det er fra arkitektenes side blitt bestemt at man skal kunne se de underliggende platene gjennom fasaden, og derfor har det vært viktig å få Windstopper farget i en grå-sort farge. Utover dette har det på grunn av en delvis åpen fasade også vært avgjørende at vindsperren er diffusjonsåpen, samt kan motstå vekslende fuktbelastninger.